HOME <-
-> About our company HOME <- -> site térkép Ügyfélszolgálatunk KERESÉS:
 
Nyitólap » Hírek » 2F hírek » Sajtókonferencia az F-Secure alelnökének részvételével
 
 
2F hírek
Sajtókonferencia az F-Secure alelnökének részvételével
    Budapest, 2003. január 28.
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek
Teméktámogatás
Értékesítés
Letöltés
Rendezvények
Közbeszerzés
Navigáció
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek, érdekességek
Esettanulmányok
 
 
 
Veszélyesebb és nehezebben detektálható vírusok megjelenését helyezte kilátásba 2003-ra Kimmo Alkio az F-Secure Corporation alelnöke a 2F 2000 Kft. - az F-Secure termékek hazai disztribútora - által rendezett mai sajtótájékoztatón.
 
     
  Veszélyesebb és nehezebben detektálható vírusok 2003-ban
Veszélyesebb és nehezebben detektálható vírusok megjelenését helyezi kilátásba 2003-ra az F-Secure Corporation alelnöke. Az egyre összetettebb biztonsági rendszerek piacán felértékelődni látszik a könnyen menedzselhető rendszerek szerepe
A hazai anti-vírus piac mérete megközelíti a két milliárd forintot
A 2F 2000 Kft. partner programjával a hazai rendszerintegrátor cégek IT biztonsági szolgáltatásait kívánja bővíteni

Veszélyesebb és nehezebben detektálható vírusok megjelenését helyezte kilátásba 2003-ra Kimmo Alkio az F-Secure Corporation alelnöke a 2F 2000 Kft. - az F-Secure termékek hazai disztribútora - által rendezett mai sajtótájékoztatón.

2002-ben az adatbiztonság világát új típusú fenyegetések határozták meg. A vírusok Linux rendszereken történő terjedése, a nyílt forráskódot kihasználó támadások, az otthoni számítógépekbe való betörések egyre gyakoribbá válása és az ázsiai vírusírók egyre növekvő aktivitása rengeteg munkát adott az adatbiztonsággal foglalkozó cégeknek.

Az új technológiák, a sok platform valamint a mobil- és a vezeték nélküli eszközök rohamos terjedésével egyidejűleg nő a potenciális támadások száma is.

"Mivel életünk egyre jobban függ az információtechnológiai eszközöktől, fejlődésükkel egyidejűleg nő a támadások által okozott kár nagysága is " - hívta fel a figyelmet Kimmo Alkio. "A mozgásban lévő eszközök kommunikációjának védelmére megoldás lehet az ún. "biztonsági zónák" létrehozása" - állította az F-Secure alelnöke.

Mindezek nagy lehetőséget, komoly piaci potenciált tartogatnak a biztonsági cégek számára. Kimmo Alkio szerint azonban a megfelelő megoldás kiválasztásánál ma már egyre nagyobb szerepet kapnak a könnyen menedzselhető, "mobil vállalati" biztonsági rendszerek, és egy ilyen komplex biztonsági szolgáltatás esetében a márkanév és a hozzá fűződő tapasztalat is egyre inkább meghatározó szempont.

"Felmérések szerint a hazai IT biztonsági piac (termékek és kapcsolódó szolgáltatások) nagysága eléri az 5 milliárd forintot, amelynek mintegy 40%-a származik az anti-vírus szoftverekből és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokból" - jelentette ki Fórján Csaba a 2F 2000 Kft. ügyvezető igazgatója. "Cégünk a mai nappal elindítja partner programját, amelynek keretében a 2F 2000 Kft. hozzáadott értékekkel növelt disztribúciós tevékenységet kíván folytatni a hazai rendszerintegrátor és viszonteladó cégek körében. Terveink szerint ez a fajta együttműködés - az általunk nyújtott professzionális IT biztonsági szolgáltatás és a gyártókkal való közvetlen kapcsolat révén - bővítheti a hazai rendszerintegrátor cégek szolgáltatási palettáját, erősítheti piaci pozíciójukat."

"Az F-Secure anti-vírus szoftver a hazai anti-vírus termékek és szolgáltatások piacán közel 10%-os piaci részesedéssel bír, amely meghaladja az európai átlagot. Éppen ezért az F-Secure kiemelt területként kezeli Magyarországot. A 2F 2000 Kft. partner programját kitűnő kezdeményezésnek tartjuk, biztosak vagyunk benne, hogy a viszonteladó partnerek mind kereskedelmi, mind technikai oldalról kiemelt támogatásban részesülnek, és ehhez igyekszünk mi is minden segítséget megadni" - tette hozzá a finn cég alelnöke.

Vírus trendek

A vírustámadások által okozott kár 2001-ben világszinten meghaladta a 10,7 milliárd dollárt. A legkártékonyabb vírus, a Code Red mintegy 2,6 milliárd dolláros kárt okozott a számítógép felhasználók körében.

Bár a fertőzések száma 2002-ben kisebb volt, mint az előző évben, a felismert új vírusok száma nagyjából megegyezett. Havonta új vírusok százait fedezik fel. Az ismert vírusok száma 2002 végén körülbelül 80 000 volt.

2002-ben az egyik legnagyobb változás az ázsiai vírusírók aktivitásának növekedése volt, és az Ázsiából eredő vírusok száma folyamatosan tovább nő. A legjelentősebb vírusforrások Kína, Tajvan és Dél-Korea. 2001 szeptembere óta Észak-Amerikában alig íródott vírus: a társadalom kevésbé elnéző hozzáállása a bűnözéshez lényegesen csökkentette az Egyesült Államokból származó vírusok számát.

A hazai felhasználók informálása érdekében a 2F 2000 Kft. munkatársai 2002 novemberében elindították a Vírus Híradó portált, amely magyar nyelven hiteles és naprakész tájékoztatást nyújt a vírusokról, hasznos információval látja el a PC felhasználókat, és teszi számukra "kézzel foghatóvá" napjaink e fontos problémáját.

A sajtótájékoztató prezentációi:

Kimmo Alkio, F-Secure Corporation
Dávid András, 2F 2000 Kft.

További információ:

2F 2000 Kft., Fórján Csaba - 488-7700
Morpho Communications, Pósa Gabriella - 30/200-9033

 
     
  oldal tetejére  
   
Esettanulmányok
Kaspersky az Autóklubnál
Ma már az internetet használó, nagyszámú munkaállomást működtető vállalatoknál, szervezeteknél az informatikai biztonsághoz szervesen hozzátartozik a vírusvédelem. A Magyar Autóklub informatikáért felelős vezetése is már évekkel ezelőtt vírusszűrő program telepítése mellett döntött, ám akkori választásuk nem bizonyult minden szempontból szerencsésnek.
     
Vírushíradó  
  Vírmérséklet:  
  2017.06.29. A Kaspersky Lab közleménye az ExPetr zsaroló vírusról  
  2017.06.08. A WannaCry zsaroló kártevő gyenge pontjai miatt néha visszaállíthatók az adatok támadás után  
  2017.06.08. A Kaspersky Lab tröszt-ellenes panaszt nyújtott be a Microsoft ellen  
  2016.01.20. Csupa szem és fül az új linuxos kártevő  
  2015.11.03. Fizess Barátom, Így jártál!  
© 2000-2015 2F 2000 Kft. Tel: 488-7700 - Fax: 488-7709 NYITÓLAP OLDALTÉRKÉP GYIK
1016 Budapest Hegyalja út 5. I/8. Mail: support@2f.hu | sales@2f.hu Partner login Karrier Vásárlás