HOME <-
-> About our company HOME <- -> site térkép Ügyfélszolgálatunk KERESÉS:
 
Nyitólap » Hírek » 2F hírek » Sajtóbeszélgetés a Trend Micro vezetőivel
 
 
2F hírek
Sajtóbeszélgetés a Trend Micro vezetőivel
    Budapest, 2003. június 5.
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek
Teméktámogatás
Értékesítés
Letöltés
Rendezvények
Közbeszerzés
Navigáció
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek, érdekességek
Esettanulmányok
 
 
 
Steve Chang, a Trend Micro Inc. elnöke és a cég európai vezetői ma délután egy sajtóebéden ismertették cégük magyarországi és globális terveit, majd egy kötetlen beszélgetés során számos szakmai kérdésre adtak választ.
 
     
 

Steve Chang, a Trend Micro Inc. elnöke és a cég európai vezetői ma délután egy sajtóebéden ismertették cégük magyarországi és globális terveit, majd egy kötetlen beszélgetés során számos szakmai kérdésre adtak választ.

A Trend Micro-t 16 évvel ezelőtt alapította Steve Chang és felesége Los Angelesben, a vállalat mára világszerte a hálózati antivírus és Internetes biztonsági termékek vezető nagyvállalati szolgáltatójává vált. A kezdeti szerény piaci részesedés és alacsony bevétel már a múlté: a Trend Micro jelenleg 2000 alkalmazottat foglalkoztat globálisan, Japánban tavaly megkapta a "Legjobb kormányzati cég" díját, az egyetlen külföldi cég, melyet jegyeznek a tokiói tőzsdén, és a 2002-es bevétele elérte a 350 millió USD-t.

Cégének sikerének okait az elnök négy fő pontban fogalmazta meg:
Innováció és fejlesztés
Jó minőségű szolgáltatás biztosítása
A vállalat globális mivolta: 28 nemzet képviselői dolgoznak a Trend Micro-nál
Lelkes alkalmazottak

Chang szerint a jövő nagy kihívásokat tartogat: egyre elterjedtebbek a szélessávú és vezeték nélküli megoldások és az új webtechnológiák - ezek új biztonsági megoldásokat is követelnek. Az igényekkel a Trend Micro lépést tart, nagy hangsúlyt helyeznek a fejlesztésekre.

Fórján Csaba, a Trend Micro hazai disztribútorának, a 2F 2000 Kft. ügyvezető igazgatójának tájékoztatása szerint a Trend Micro hazánkban 2002 végén már közel 200 ügyféllel rendelkezett. Idén két jelentős, ezernél több felhasználóval rendelkező hazai vállalat döntött a Trend Micro mellett, mely még 2003-ban 50%-ra szeretné növelni magyarországi részesedését. Ebben fontos szerepet játszik a Shark (cápa) kampány, melynek keretében akár teljesen ingyenes szaktanácsadást is kaphatnak az áttérő ügyfelek. Bővebb információ itt található.

Az ismertetők után kötetlen beszélgetés következett, melynek során Raimund Genes, a Trend Micro Inc. Európáért felelős alelnöke és Eugen Paul, a Trend Micro Inc. Közép- és Kelet-Európai igazgatója is válaszolt az újságírók kérdéseire, és így átfogó képet adtak cégükről.

A Trend Micro jelentős részesedéssel rendelkezik az európai szerver és gateway biztonsági megoldások terén, különösen Németországban, Franciaországban és Csehországban. A vállalati piac a legfontosabb, a cég bevételének 80%-a származik ebből.

A spammelés jelensége sajnos egyre elterjedtebb az egész világon, és a Trend Micro is be kíván szállni a spam elleni harcba. Május elején indították el az Egyesült Államokban a nagyvállalati ügyfelek számára az SPS (Spam Prevention Service) szolgáltatást, mely még idén megérkezik Európába, jövőre pedig az antivírus termékeik részévé fog válni.

A technológia fejlődése miatt az eredeti vírusdefiníció mára jelentősen kibővült, jelenleg talán a rosszindulatú kód a legjobb meghatározás. A Trend Micro mindent meg kíván tenni, hogy egy vállalat minden alkalmazottja nyugodtan dolgozhasson, böngészhessen, olvashassa az e-mailjeit, anélkül, hogy bármi veszélynek tenné ki magát vagy cégét.

Az új vírusokat, kártevőket már megjelenésük után 15 perccel képesek érzékelni, ezt a Trend Micro négy fő telephelyének szakképzett munkatársai teszik lehetővé. A taiwani, szílicium-völgyi, fülöp-szigeteki és németországi kutatási központokon kívül még számos kisebb telephely található az egész világon.

A cég vezetői büszkén számoltak be eddigi leggyorsabb reakcióidejükről, mely az I Love You vírushoz kötődik - az első minta beérkezése után 15 perccel már képesek voltak teljes körű megoldást biztosítani. Jelenleg 45 perc körül mozog az átlagos válaszidő, a kiemelt ügyfelek részére pedig kötbér fizetésének vállalása mellett garantálják, hogy 2 órán belül megoldást nyújtanak a felmerült problémára. A Trend Micro szakmai gárdájának felkészültségét, és a vállalat összehangolt működését bizonyítja, hogy eddig még nem volt szükség kártérítés fizetésére, minden problémával meg tudtak birkózni.

A nemzetközi terrorizmus és a vírusok, hálózati támadások kapcsolatát firtató kérdésre kapott válasz alapján nem figyelhető meg különösebb növekvő tendencia. A tapasztalatok alapján egy terroristacsoport sokkal jobban fel tudja kelteni a figyelmet egy bombatámadással, mint egy vírus szabadjára engedésével. Ennek ellenére nem szabad semmibe venni ezen veszélyeket sem.

Fontosnak tartották elmondani, hogy napjainkban három fő ágazatot érinthet kényesen egy támadás: a pénzvilágot, ipart és kormányzati szerveket. A hatás óriási lehet, gondoljunk csak bele mekkora gazdasági és erkölcsi veszteség érhet egy bankot, ha csak pár órára leáll minden szolgáltatásuk. Emiatt ezen szektorokban különösen nagy figyelmet kell fordítani a biztonságra.

A Trend Micro távol-keleti érdekeltségei miatt szóba került a SARS-veszély is, mely Steve Chang szerint jelentős hatást gyakorol cégére: az elmúlt hónapokban 40%-kal esett vissza a kínai, taiwani és hongkongi bevétel. Az elnök párhuzamot lát a valódi és számítógépes vírusok között, különösen a SARS esetében. A fertőzött területeken jelenleg az elszigetelést alkalmazzák az ellenszer kidolgozásáig, míg az újonnan felfedezett számítógépes kártevőknél szintén az izoláció módszerét használják. Akár óriási hálózati szegmensek lekapcsolását is javasolják a fertőzés továbbterjedésének megakadályozása érdekében, miközben a vállalat szakemberei a megfelelő eltávolító eszközök kifejlesztésén dolgoznak.

A sajtóbeszélgetés végén Mr. Chang reményét fejezte ki, hogy a magyarországi vállalatok elégedettek lesznek a Trend Micro megoldásaival, és minél többen választják cégét a biztonsági problémák megoldására.

 
     
  oldal tetejére  
   
Esettanulmányok
Kaspersky az Autóklubnál
Ma már az internetet használó, nagyszámú munkaállomást működtető vállalatoknál, szervezeteknél az informatikai biztonsághoz szervesen hozzátartozik a vírusvédelem. A Magyar Autóklub informatikáért felelős vezetése is már évekkel ezelőtt vírusszűrő program telepítése mellett döntött, ám akkori választásuk nem bizonyult minden szempontból szerencsésnek.
     
Vírushíradó  
  Vírmérséklet:  
  2017.06.29. A Kaspersky Lab közleménye az ExPetr zsaroló vírusról  
  2017.06.08. A WannaCry zsaroló kártevő gyenge pontjai miatt néha visszaállíthatók az adatok támadás után  
  2017.06.08. A Kaspersky Lab tröszt-ellenes panaszt nyújtott be a Microsoft ellen  
  2016.01.20. Csupa szem és fül az új linuxos kártevő  
  2015.11.03. Fizess Barátom, Így jártál!  
© 2000-2015 2F 2000 Kft. Tel: 488-7700 - Fax: 488-7709 NYITÓLAP OLDALTÉRKÉP GYIK
1016 Budapest Hegyalja út 5. I/8. Mail: support@2f.hu | sales@2f.hu Partner login Karrier Vásárlás