HOME <-
-> About our company HOME <- -> site térkép Ügyfélszolgálatunk KERESÉS:
 
Nyitólap » Hírek » Termékhírek, érdekességek » Sürgős javítás jelent meg az F-Secure cég Linux alapú víruskereső termékeihez
 
 
Termékhírek, érdekességek
Sürgős javítás jelent meg az F-Secure cég Linux alapú víruskereső termékeihez
    Budapest, 2010. augusztus 3.
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek
Teméktámogatás
Értékesítés
Letöltés
Rendezvények
Közbeszerzés
Navigáció
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek, érdekességek
Esettanulmányok
 
 
 
Az alábbi tájékoztatást azért tesszük közzé, hogy felhívjuk az Önök figyelmét az F-Secure gyártmányú, Linux alapú víruskereső programokhoz megjelent kiemelten sürgős javításra!
 
     
  Tisztelt vállalati és intézményi ügyfeleink! Tisztelt partnereink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az F-Secure cég LINUX alapú vírusvédelmi termékei 2010. augusztus 4. éjfélig bezárólag frissítésre szorulnak!

Kérjük az F-Secure gyártmányú, Linux alapú vírusvédelmi termékek üzemeltetőit, hogy az alább közölt változtatásokat a biztonságos működőképesség fenntartása érdekében sürgősséggel hajtsák végre az általuk felügyelt rendszereken!

Vezetői összefoglaló (executive summary):

Az F-Secure cég egyes Linux alapú vírusvédelmi termékein 36 órán belül verzió-frissítést vagy utólagos kézi javítófolt telepítést kell végrehajtani a hibamentes működés további garantálása érdekében.

Az FSLS 7.0 helyi védelem és az FSIGK 3.0 átjárószintű védelem sürgős hiba-elhárításáról szóló tudnivalókat az alábbiakban részletezzük.

A hibajelenség leírása:

A szoftvergyártó által az FS-15448 sorszámú bulletinben közzétett információk szerint az utóbbi héten újfajta kártevők jelentek meg a neten, amelyek fájljainak vizsgálata közben a régi típusú F-Secure Linux AVP keresőmotor lefagyhat - ez szerencsére blokkolja a fertőzés továbbítását.

Sajnos azonban a gyakori keresőmotor lefagyás és automatikus újrafuttatás következtében nagyméretű hibanapló bejegyzések íródnak a merevlemezre, amelyek extrém esetben a tárterület betelését és ezzel az egész operációs rendszer lefagyását okozhatják!

A problémát a gyártó ideiglenesen a korábbi adatbázis módosított változatára való visszatéréssel orvosolta, ami szükségmegoldás és az új kártevők folyamatos megjelenése miatt nem tartható fent néhány napnál tovább!

Az érintett vírusismereti adatbázisok ezért 2010. augusztus 5-én kora hajnalban ismét meg fognak jelenni az F-Secure cég automatikus frissítési csatornáin és erre a linuxos felhasználóknak verziófrissítés vagy javítófolt telepítése útján előre fel kell készülniük!

A hibajavítások elérhetőségéről:

a. A problémára végleges megoldásként elsősorban az F-Secure cég Linux alapú vírusvédelmi termékeiból rendelkezésre álló új verziók letöltése és telepítése javasolható, mivel ezekben már a korszerű Aquarius keresőmotor működik. Az új generációs, javított termékek letölthetők a gyártó weboldaláról.

b. Amennyiben Önök még nem ezeket az új verziókat használják és a szűkösen rendelkezésre álló időben nincs módjuk teljes program-frissítést végezni, akkor alternatív megoldásként a régebbi kiadású termékekhez készített javítófoltok letöltése és telepítése is lehetséges.

Kapcsolat:

Amennyiben a fenti tájékoztatással kapcsolatban vagy más témában kérdésük merülne fel, kérjük jelezzék nekünk.
Terméktámogatásunkat a lap alján látható support e-mail címen vagy munkanapokon a 06-1-488-7700/29m. telefonszámon érhetik el.

Köszönjük megtisztelő figyelmüket: 2F 2000 technikai támogatás.

 
   
  oldal tetejére  
   
Esettanulmányok
Kaspersky az Autóklubnál
Ma már az internetet használó, nagyszámú munkaállomást működtető vállalatoknál, szervezeteknél az informatikai biztonsághoz szervesen hozzátartozik a vírusvédelem. A Magyar Autóklub informatikáért felelős vezetése is már évekkel ezelőtt vírusszűrő program telepítése mellett döntött, ám akkori választásuk nem bizonyult minden szempontból szerencsésnek.
     
Vírushíradó  
  Vírmérséklet:  
  2017.06.29. A Kaspersky Lab közleménye az ExPetr zsaroló vírusról  
  2017.06.08. A WannaCry zsaroló kártevő gyenge pontjai miatt néha visszaállíthatók az adatok támadás után  
  2017.06.08. A Kaspersky Lab tröszt-ellenes panaszt nyújtott be a Microsoft ellen  
  2016.01.20. Csupa szem és fül az új linuxos kártevő  
  2015.11.03. Fizess Barátom, Így jártál!  
© 2000-2015 2F 2000 Kft. Tel: 488-7700 - Fax: 488-7709 NYITÓLAP OLDALTÉRKÉP GYIK
1016 Budapest Hegyalja út 5. I/8. Mail: support@2f.hu | sales@2f.hu Partner login Karrier Vásárlás