HOME <-
-> About our company HOME <- -> site térkép Ügyfélszolgálatunk KERESÉS:
 
Nyitólap » Hírek » Termékhírek, érdekességek » Megjelent az F-Secure Anti-Virus és Client Security 9.20 vállalati munkaállomás védelem
 
 
Termékhírek, érdekességek
Megjelent az F-Secure Anti-Virus és Client Security 9.20 vállalati munkaállomás védelem
    Budapest, 2011. szeptember 13.
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek
Teméktámogatás
Értékesítés
Letöltés
Rendezvények
Közbeszerzés
Navigáció
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek, érdekességek
Esettanulmányok
 
 
 
Bejelentjük, hogy megjelent az új generációs "F-Secure Anti-Virus for Windows Workstations" és "F-Secure Client Security" vállalati munkaállomás-biztonsági szoftverek 9.20-as verziója.
 
     
 

Tisztelt Ügyfeleink! Tisztelt Partnereink!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy az F-Secure cég új főverziót bocsátott ki a vírusvédelmi rendszerének Windows munkaállomás gépeken futó változatából.

Az új FSAVWKS és FSAVCS 9.20 kiadások a kedvező biztonsági tulajdonságok megőrzése mellett javítják a vírusvédelem vállalati-intézményi környezetben történő üzemeltetésének és távoli felügyeletének feltételeit.

Az F-Secure cég 9.20-as szoftverei annak a megújult architektúrát képviselő, dupla keresőmotorral és "számítási felhő" védelemmel is ellátott, kilencedik generációs FSAV antivírus termék-családnak a tagjai, amely közel két évvel ezelőtti megjelenése óta beigazolta a fejlesztéshez fűzött reményeket, az alacsony erőforrásigényű és nagy sebességű vírusvédelem megvalósítása terén.

A mai naptól elérhető F-Secure Client Security 9.20 build 274 telepítő-csomag az új generációs védelemnek a 9.10-es kiadásból már ismert változatlan alapfunkciói mellett az alábbi újdonságokat tartalmazza:

  • Microsoft Windows 7 Direct Access támogatás a személyi tűzfalban
  • Kibővített hálózat-felügyeleti támogatás: a Cisco NAC rendszere mellett immár a Microsoft NAP környezethez is
  • Az automatikus vírusismeret-frissítés keresési időközeinek véletlenszerű változtatásával megelőzhető az F-Secure központi vezérlés esetleges túlterhelése a munkanap reggelén és a magas kihasználtságú időszakokban
  • Kiválaszható a vezérelt gépek azonosítására szolgáló, véletlenszerűen generált vagy SM-BIOS alapú sorszám
  • A korábbi F-Secure kiadások használata során felfedezett kisebb működésbeli hibák javításai bekerültek az új telepítő csomagba
  • Újraindítás nélküli, tiszta telepítés lehetősége a Windows 7 és Vista platformon, bizonyos korlátozásokkal

Egyes ügyfeleink meglévő, más típusú hálózati védelmük üzemeltetése miatt, vagy a munkaállomás gépparkjuk mérsékelt hardver-teljesítménye okán nem tartanak igényt az F-Secure Client Security termék által nyújtott átfogó, teljes körű anti-vírus és személyi tűzfal védelemre. Ezen ügyfeleink részére a hagyományos vírusvédelmet nyújtó, alacsonyabb erőforrásigényű "F-Secure Anti-Virus for Windows Workstations 9.20b121" termék áll rendelkezésre, amely szintén tartalmazza a fenti újdonságokat.

A Windows fájlszerverek védelmére alkalmas, legújabb kiadású FSAS 9.20 víruskereső nyilvános megjelenése pedig a finn gyártó cégtől kapott előzetes tájékoztatás szerint 2011. ősz végéig várható - addig az elérhető FSAS 9.00 build 333 verzió használatát javasoljuk ügyfeleinknek.

A bejelentett szoftverek már letölthetőek weblapunkról, ahol a termékeink kipróbálására is mód van. A végleges telepítéshez szükséges kódmondatokat regisztrált ügyfeleink weblapunk védett részén a személyes belépési azonosítójukkal érhetik el. Az "F-Secure Client Security 9.20" és "F-Secure Anti-Virus for Workstations 9.20" verziók telepítési kódja a korábbi 9.1-es kiadáshoz képest változatlan.

Figyelem! Figyelem!

Az új termék-verziók megjelenése kapcsán tájékoztatjuk Önöket, hogy az F-Secure cég 2012. január 1-ével teljesen megszünteti a több mint három éve kiadott és napjainkra műszakilag elavulttá vált korábbi generációs FSAV 8.xx (illetve még öregebb 7.xx, 6.xx, 5.xx verziójú) víruskereső programok hivatalos támogatását! Felhívjuk figyelmüket arra, hogy ez a lépés jelen esetben nem adminisztratív célú és nem csak a gyártói segítségnyújtás igénybevételének lehetőségét szünteti meg az FSAV 8-as szériájú termékek esetén!

A jövő év kezdetétől már nem jelenhetnek meg adatbázis-frissítések az FSAV 8.xx és a korábbi szoftverek fő védelmi vonalát jelentő, igen régi "AVP3" keresőmotorhoz - ezért annak új vírus-felismerési képessége rövid idő alatt le fog csökkenni és nem lesz alkalmas a további hatékony üzemeltetésre.

Javasoljuk ezért az esetleg még F-Secure 8, 7, 6, 5.xx verziókat üzemeltető ügyfeleink számára, hogy idén év végéig hajtsák végre az átállást a modern FSAV 9.xx verziójú víruskeresőkre és az azok vállalati üzemeltetéséhez javasolt F-Secure Policy Manager 10.0 központi vezérlő rendszerre! Az átállás megkönnyítése érdekében az F-Secure cég egy rövid, angol nyelvű útmutatót tett elérhetővé a weben.

Az új termékekkel és az átállással kapcsolatos műszaki kérdésekben a 2F technikai támogató szolgálata nyújt segítséget a lentebb olvasható elérhetőségeinken.

 
   
  oldal tetejére  
   
Esettanulmányok
Kaspersky az Autóklubnál
Ma már az internetet használó, nagyszámú munkaállomást működtető vállalatoknál, szervezeteknél az informatikai biztonsághoz szervesen hozzátartozik a vírusvédelem. A Magyar Autóklub informatikáért felelős vezetése is már évekkel ezelőtt vírusszűrő program telepítése mellett döntött, ám akkori választásuk nem bizonyult minden szempontból szerencsésnek.
     
Vírushíradó  
  Vírmérséklet:  
  2017.06.29. A Kaspersky Lab közleménye az ExPetr zsaroló vírusról  
  2017.06.08. A WannaCry zsaroló kártevő gyenge pontjai miatt néha visszaállíthatók az adatok támadás után  
  2017.06.08. A Kaspersky Lab tröszt-ellenes panaszt nyújtott be a Microsoft ellen  
  2016.01.20. Csupa szem és fül az új linuxos kártevő  
  2015.11.03. Fizess Barátom, Így jártál!  
© 2000-2015 2F 2000 Kft. Tel: 488-7700 - Fax: 488-7709 NYITÓLAP OLDALTÉRKÉP GYIK
1016 Budapest Hegyalja út 5. I/8. Mail: support@2f.hu | sales@2f.hu Partner login Karrier Vásárlás