HOME <-
-> About our company HOME <- -> site térkép Ügyfélszolgálatunk KERESÉS:
 
Nyitólap » Hírek » Termékhírek, érdekességek » Az F-Secure cég közvetlenül megszólítja az elavult vírusvédelmet használó vállalati és intézményi ügyfeleit
 
 
Termékhírek, érdekességek
Az F-Secure cég közvetlenül megszólítja az elavult vírusvédelmet használó vállalati és intézményi ügyfeleit
    Budapest, 2011. október 25.
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek
Teméktámogatás
Értékesítés
Letöltés
Rendezvények
Közbeszerzés
Navigáció
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek, érdekességek
Esettanulmányok
 
 
 
Az F-Secure cég 2011. október végétől a net útján közvetlenül is megszólítja a vírusvédelmi verzió-frissítési elmaradásuk miatt biztonságilag kockázatos helyzetbe került vállalati és intézményi felhasználóit.
 
     
 

Figyelem! Figyelem!

Tisztelt Ügyfeleink! Tisztelt Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az F-Secure cég 2011. október 27-28. napoktól kezdődően elektronikus úton közvetlen üzenetet juttat el a még mindig elavult FSAV 8-as főverziójú vírusvédelmi szoftvert használó vállalati-intézményi ügyfelei számítógépére. A rövid, figyelemre hívó üzenet a képernyőn felbukkanó ablakban, várhatóan angol nyelven fog megjelenni.

Az F-Secure Automatic Update Channel VN üzenete az alábbi tényekre és sürgős teendőkre hívja fel a verzió-frissítés terén elmaradásban lévő üzemeltetők figyelmét - akiknek a száma a gyártó által kiértékelt frissítési statisztikai adatok szerint még mindig jelentős:

  • Az F-Secure cég 2012. január 1-ével nyomós műszaki ok miatt teljesen beszünteti a hivatalosan már egyébként sem támogatott, utoljára több mint kettő éve kiadott és napjainkra elavulttá vált korábbi generációs FSAV 8.xx (illetve még öregebb 7.xx, 6.xx, 5.xx verziójú) víruskereső programok kártevő-ismereti frissítését!

  • Felhívjuk figyelmüket arra, hogy ez a lépés jelen esetben nem adminisztratív célú és nem csak a gyártói segítségnyújtás igénybe vételének lehetőségét szünteti meg az FSAV 8-as szériájú termékek esetén!

  • A jövő év kezdetétől már nem jelenhetnek meg adatbázis-frissítések az FSAV 8.xx és annál korábbi F-Secure szoftverek fő védelmi vonalát jelentő, igen régi "AVP3" keresőmotorhoz - ezért annak újvírus-felismerési képessége rövid idő alatt le fog csökkenni és nem lesz alkalmas a további hatékony üzemeltetésre

  • A több mint tíz éves Windows 2000 platform esetében az F-Secure cég részéről a támogatás beszüntetése abszolút intézkedés

A fentiekre tekintettel javasoljuk az esetleg még F-Secure 8, 7, 6, 5.xx verziókat üzemeltető ügyfeleink számára, hogy idén év végéig hajtsák végre az átállást a modern és gyors, Aquarius technológiájú FSAV 9.20 verziójú víruskeresőkre és az azok vállalati üzemeltetéséhez javasolt F-Secure Policy Manager 10 központi vezérlő rendszerre! Az átállás megkönnyítése érdekében az F-Secure cég egy rövid, angol nyelvű útmutatót tett elérhetővé a weben.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy az F-Secure cég részéről a támogatás megszüntetése a Windows 2000 platform esetén abszolút intézkedés - erre az elavult, a Microsoft cég által már több éve kivezetett operációs rendszerre egyáltalán nem jelenik meg az FSAV8-as víruskeresőt kiváltó új F-Secure termék! Javasoljuk, hogy a jelenleg még "legacy" gépeket üzemeltető ügyfeleink a rendelkezésre álló szakértelem és anyagi források figyelembe vételével többek között új, Microsoft Windows 2008 kiadásra való áttéréssel tegyék támogathatóvá számítástechnikai környezetüket.

Az F-Secure FSAV vírusvédelmi termékek a továbbiakban Windows 7/Vista/XP munkaállomás, Windows 2003/2008 szerver és Linux operációs rendszer platformokon érhetők el. Az új generációs FSAV 9.20-as szoftverek letölthetőek weblapunkról, ahol a termékeink kipróbálására is mód van. A végleges telepítéshez szükséges kódmondatokat regisztrált, támogatott ügyfeleink a weblapunk védett részén, személyes belépési azonosítójukkal, költségmentesen érhetik el.

Az új termékekkel és az átállással kapcsolatos műszaki kérdésekben a 2F technikai támogató szolgálata nyújt segítséget a lentebb olvasható elérhetőségeinken.

 
   
  oldal tetejére  
   
Esettanulmányok
Kaspersky az Autóklubnál
Ma már az internetet használó, nagyszámú munkaállomást működtető vállalatoknál, szervezeteknél az informatikai biztonsághoz szervesen hozzátartozik a vírusvédelem. A Magyar Autóklub informatikáért felelős vezetése is már évekkel ezelőtt vírusszűrő program telepítése mellett döntött, ám akkori választásuk nem bizonyult minden szempontból szerencsésnek.
     
Vírushíradó  
  Vírmérséklet:  
  2017.06.29. A Kaspersky Lab közleménye az ExPetr zsaroló vírusról  
  2017.06.08. A WannaCry zsaroló kártevő gyenge pontjai miatt néha visszaállíthatók az adatok támadás után  
  2017.06.08. A Kaspersky Lab tröszt-ellenes panaszt nyújtott be a Microsoft ellen  
  2016.01.20. Csupa szem és fül az új linuxos kártevő  
  2015.11.03. Fizess Barátom, Így jártál!  
© 2000-2015 2F 2000 Kft. Tel: 488-7700 - Fax: 488-7709 NYITÓLAP OLDALTÉRKÉP GYIK
1016 Budapest Hegyalja út 5. I/8. Mail: support@2f.hu | sales@2f.hu Partner login Karrier Vásárlás