HOME <-
-> About our company HOME <- -> site térkép Ügyfélszolgálatunk KERESÉS:
 
Nyitólap » Hírek » Termékhírek, érdekességek » Súlyos probléma egy Microsoft frissítéssel a korábbi verziójú Kaspersky víruskereső termékekben
 
 
Termékhírek, érdekességek
Súlyos probléma egy Microsoft frissítéssel a korábbi verziójú Kaspersky víruskereső termékekben
    Budapest, 2013. április 10-24.
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek
Teméktámogatás
Értékesítés
Letöltés
Rendezvények
Közbeszerzés
Navigáció
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek, érdekességek
Esettanulmányok
 
 
 
Az alábbi tájékoztatást azért tesszük közzé, hogy felhívjuk az Önök figyelmét egy Microsoft javítófolt problémára - amely a Kaspersky gyártmányú, Windows alapú víruskereső programok korábbi verzióit érinti!
 
     
  Tisztelt vállalati és intézményi ügyfeleink! Tisztelt partnereink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 2013. április 9-i Microsoft "foltozókedd" keretében megjelent, MS13-036 (KB 2823324) sorszámú Windows utólagos javítás telepítése súlyos működési problémát okozhat a korábbi kiadású Kaspersky védelmek szoftverlicenc-kezelésében!

  • A Kaspersky Lab cég részletes közlése szerint a licenc-kezelési probléma a Windows 7 / 2008 / Vista rendszerű, 32 vagy 64 bites gépeken futtatott "Kaspersky Anti-Virus 6.04"-es védelmet érinti - beleértve a jelenleg hivatalosan támogatott KAV 6.04.1611-es verziót is.
    -
  • A "Kaspersky Endpoint Security 8.1" verziójú védelmet futtató számítógépeken a fent említett javítófolt telepítése után gyakran ismétlődő merevlemez-ellenőrzés (CHKDSK) futtatás és a Windows Eseménynaplóban történő "NTFS 55" hibakód bejegyzés fordulhat elő.
    -
  • Az említett, MS13-036 jelzésű javítófolt nem csak a Kaspersky védelemmel telepített, de az általános Windows számítógépeken is több esetben kedvezőtlen jelenségeket okozott - ezért a Microsoft cég csütörtök reggelre eltávolította azt a Windows Update rendszer automatikus telepítésre engedélyezett biztonsági frissítései közül. A javítófolt helyesbített változata "KB 2840149" jelzéssel 2013. április 23-án újra megjelent a Microsoft Windows Update frissítései között.

A fenti okok miatt azt javasoljuk Önöknek, hogy NE telepítsék az említett, hibás Windows javítófoltot a Kaspersky védelmet futtató számítógépeikre! Amennyiben a hibás frissítés telepítésére már sor került, akkor a Microsoft cég által közzétett, magyar nyelvű tudásbázis cikk alapján lehetséges azt eltávolítani a problémában érintett számítógépekről.

A Kaspersky cég a Microsoft által alkalmazott lépésektől függetlenül a csütörtöki nap folyamán saját, előzetes szoftver-megoldást tett közzé a kialakult probléma orvoslására. Amennyiben Önök már telepítették az MS13-036 javítófoltot és annak nyomán a fent leírt tüneteket tapasztalják a Kaspersky védelmet futtató gépeiken - akkor, ha a fenti javaslatok nem hoztak megoldást a problémára, kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot a "patch" fájlok elérhetősége ügyében.

Amennyiben a fenti tájékoztatással kapcsolatban vagy más témában kérdésük merülne fel, kérjük jelezzék nekünk, a lap alján látható support e-mail címen.

Köszönjük megtisztelő figyelmüket: 2F 2000 technikai támogatás.

 
   
  oldal tetejére  
   
Esettanulmányok
Kaspersky az Autóklubnál
Ma már az internetet használó, nagyszámú munkaállomást működtető vállalatoknál, szervezeteknél az informatikai biztonsághoz szervesen hozzátartozik a vírusvédelem. A Magyar Autóklub informatikáért felelős vezetése is már évekkel ezelőtt vírusszűrő program telepítése mellett döntött, ám akkori választásuk nem bizonyult minden szempontból szerencsésnek.
     
Vírushíradó  
  Vírmérséklet:  
  2017.06.29. A Kaspersky Lab közleménye az ExPetr zsaroló vírusról  
  2017.06.08. A WannaCry zsaroló kártevő gyenge pontjai miatt néha visszaállíthatók az adatok támadás után  
  2017.06.08. A Kaspersky Lab tröszt-ellenes panaszt nyújtott be a Microsoft ellen  
  2016.01.20. Csupa szem és fül az új linuxos kártevő  
  2015.11.03. Fizess Barátom, Így jártál!  
© 2000-2015 2F 2000 Kft. Tel: 488-7700 - Fax: 488-7709 NYITÓLAP OLDALTÉRKÉP GYIK
1016 Budapest Hegyalja út 5. I/8. Mail: support@2f.hu | sales@2f.hu Partner login Karrier Vásárlás