HOME <-
-> About our company HOME <- -> site térkép Ügyfélszolgálatunk KERESÉS:
 
Nyitólap » Hírek » Termékhírek, érdekességek » Biztonsági javítás jelent meg az F-Secure szerver oldali víruskereső termékeihez
 
 
Termékhírek, érdekességek
Biztonsági javítás jelent meg az F-Secure szerver oldali víruskereső termékeihez
    Budapest, 2013. április 29.
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek
Teméktámogatás
Értékesítés
Letöltés
Rendezvények
Közbeszerzés
Navigáció
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek, érdekességek
Esettanulmányok
 
 
 
Az alábbi tájékoztatást azért tesszük közzé, hogy felhívjuk az Önök figyelmét egy, az F-Secure gyártmányú és a Microsoft szerver rendszereken futó víruskereső programokhoz megjelent, szoftverbiztonsági jelentőségű hibajavításra.
 
     
  Tisztelt Ügyfeleink! Tisztelt Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az F-Secure cég egy szoftver-biztonsági értesítőt (Security Bulletin FSC-2013-1) tett közzé az FSAV elnevezésű, Microsoft Windows és Exchange szerver gépeken futó vírusvédelmi termékeivel kapcsolatban.

Az F-Secure cég az értesítőben felhívja az üzemeltetők figyelmét egy működésbeli probléma okozta sebezhetőségre az FSAV termékekben és tájékoztat az ennek kiküszöböléséhez szükséges teendőkről. A webböngésző alapú F-Secure kezelői felület ActiveX és ODBC .DLL fájlok kezelésével kapcsolatos hibája elvileg lehetőséget nyújt az SQL alapú adatbázisok illetéktelen módosítására - ennek a veszélynek a megszüntetésére most javítófoltokat jelentetett meg a finn gyártó cég.

Vezetői összefoglaló (executive summary):

Az F-Secure Protection Service for Business (rövid nevén FSAV PSB) termékkiadások használata esetén intézkedésre nincs szükség, mert ott a szükséges javítás az automatikus netes frissítési csatornán keresztül, magától feltelepül.

Az F-Secure for Windows File Servers kiszolgáló oldali védelem régebbi évjáratú, 9.00 verzióját üzemeltető ügyfeleinknek azt javasoljuk, hogy frissítsék a termékverziót a nemrég megjelent F-Secure File Server and Terminal Services Security 10.00 kiadásra, amely gyárilag mentes a hibától.

Az F-Secure for Microsoft Exchange szerver oldali levelezés-védelem régebbi évjáratú, 9.10 verzióját üzemeltető ügyfeleinknek azt javasoljuk, hogy frissítsék a termékverziót a nemrég megjelent F-Secure E-mail and Server Security 10.00 kiadásra, amely gyárilag mentes a hibától.

Az F-Secure ESS 9.20-as verziójú, Windows és Exchange szerver oldali, kombinált védelmi termékek üzemeltetői számára is elérhető az "F-Secure ESS 10. 00" verzióra történő frissítés lehetősége. Amennyiben ezzel a lehetőséggel jelenleg nem kívánnak élni, akkor a biztonságuk érdekében azt javasoljuk, hogy alkalmazzák a gyártó által a 9.20-as termékekhez kiadott utólagos javítófoltokat (ún. hotfix).

A biztonsági hiba leírása:

A biztonsági figyelmeztetés részletesebb, angol nyelvű leírása itt található.

A hiba által érintett rendszerek és a szükséges javítások listája:

A fent leírt probléma megoldása érdekében az F-Secure cég a szerver oldali FSAV 9.00, 9.10 és 9.20 termékekhez adott ki utólag telepíthető javítást. Az alábbi programverziók esetén tölthetnek le biztonsági javítófoltot a rendszergazdák:

 • Az FSAV PSB Email and Server Security 9.20 termékek esetében nincs szükség rendszergazdai intézkedésre

 • Az FSAV for Windows and Citrix Servers 9.00 termékhez kézi telepítést igénylő javítófolt érhető el
  (azonban feltétlenül javasolt inkább áttérni az FSAV for File Servers and Terminal Services Security 10.00 verzióra ennek az elavult és a modern termékeknél lassabban futó védelemnek a kiváltásához)

 • Az FSAV for Microsoft Exchange 9.00 és 9.10 termékekhez kézi telepítést igénylő javítófolt érhető el
  (azonban erősen javasolt inkább az FSAV for Email and Server Security 10.00 verzióra áttérni ennek a régi és a modern termékeknél lassabban futó védelemnek a kiváltására)

 • FSAV for File Servers and Terminal Services Security 9.20 szoftver esetén a rendelkezésre álló javítófolt kézi telepítése szükséges
  (amennyiben az üzemeltető jelenleg nem kívánja bevezetni a frissebb és gyárilag hibamentes FSAV for File Servers and Terminal Services Security 10.00 verziót).

 • FSAV for Email and Server Security 9.20 szoftver esetén a rendelkezésre álló javítófolt kézi telepítése szükséges
  (amennyiben az üzemeltető jelenleg nem kívánja bevezetni a frissebb és gyárilag hibamentes FSAV for Email and Server Security 10.00 verziót).

A hibajavítások hozzáférhetőségéről:

Javítófájlok letöltése a vállalati célú, szerver oldali védelmi termékekhez

Régi, elavult vagy már nem támogatott termékverziók esetén áttérés az aktuális szoftverre

Kapcsolat:

Amennyiben a fenti tájékoztatással kapcsolatban vagy más témában kérdésük merülne fel, kérjük jelezzék nekünk.
Terméktámogatásunkat a lap alján látható support e-mail címen vagy munkanapokon a 06-1-488-7700 telefonszámon érhetik el.

Köszönjük megtisztelő figyelmüket: 2F 2000 technikai támogatás.

 
   
  oldal tetejére  
   
Esettanulmányok
Kaspersky az Autóklubnál
Ma már az internetet használó, nagyszámú munkaállomást működtető vállalatoknál, szervezeteknél az informatikai biztonsághoz szervesen hozzátartozik a vírusvédelem. A Magyar Autóklub informatikáért felelős vezetése is már évekkel ezelőtt vírusszűrő program telepítése mellett döntött, ám akkori választásuk nem bizonyult minden szempontból szerencsésnek.
     
Vírushíradó  
  Vírmérséklet:  
  2017.06.29. A Kaspersky Lab közleménye az ExPetr zsaroló vírusról  
  2017.06.08. A WannaCry zsaroló kártevő gyenge pontjai miatt néha visszaállíthatók az adatok támadás után  
  2017.06.08. A Kaspersky Lab tröszt-ellenes panaszt nyújtott be a Microsoft ellen  
  2016.01.20. Csupa szem és fül az új linuxos kártevő  
  2015.11.03. Fizess Barátom, Így jártál!  
© 2000-2015 2F 2000 Kft. Tel: 488-7700 - Fax: 488-7709 NYITÓLAP OLDALTÉRKÉP GYIK
1016 Budapest Hegyalja út 5. I/8. Mail: support@2f.hu | sales@2f.hu Partner login Karrier Vásárlás