HOME <-
-> About our company HOME <- -> site térkép Ügyfélszolgálatunk KERESÉS:
 
Nyitólap » Hírek » Termékhírek, érdekességek » Javítófolt jelent meg az F-Secure 9-es verziójú víruskereső termékekhez
 
 
Termékhírek, érdekességek
Javítófolt jelent meg az F-Secure 9-es verziójú víruskereső termékekhez
    Budapest, 2013. május 24.
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek
Teméktámogatás
Értékesítés
Letöltés
Rendezvények
Közbeszerzés
Navigáció
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek, érdekességek
Esettanulmányok
 
 
 
Az alábbi tájékoztatást azért tesszük közzé, hogy felhívjuk az Önök figyelmét egy, az F-Secure gyártmányú, 9-es főverzióba tartozó víruskereső programokhoz megjelent, működésbeli és frissítési problémát javító foltozófájlra.
 
     
  Tisztelt Ügyfeleink! Tisztelt Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az F-Secure cég 2013. május 27-étől jelentős változtatásokat vezet be az automatikus webes frissítési csatornája (Automatic Update Agent and Server Channel) működésében. Ezeknek a digitális aláíró rendszert érintő módosításoknak a túlnyomó részét a gyártó modern háttér-infrastruktúrája önállóan képes kezelni.

  • A változtatások a végfelhasználók és üzemeltetők szempontjából kizárólag a régebbi évjáratot képviselő, F-Secure 9.xx verziójú vírusvédelmi termékeket érintik - de azok közül is csak azokat a példányokat, amelyeket a fenti dátum UTÁN, újonnan telepítenek a számítógépre (vagyis a már korábban feltelepített, régebb óta működő szoftverek NEM érintettek)!

  • Mindazonáltal a gyártó cég NEM ajánlja az F-Secure 9-es víruskereső verziók újonnan történő telepítését - mivel a következő generációs F-Secure 10.00 termékek már elérhetőek és a gyakorlatban bizonyítottan, lényegesen ERŐSEBB védelmet nyújtanak az ismeretlenül felbukkanó, friss fenyegetésekkel szemben - amelyek közé például a "rogueware, scareware, ransomware" kártevő-kategóriák tartoznak. Ezen okból ajánljuk ügyfeleinknek az aktuális F-Secure 10.00 verziók használatát!

  • Amennyiben valamely üzemeltető 2013. május vége után mégis a régebbi F-Secure FSAVWKS / FSCS 9.32 munkaállomás védelmek, illetve az F-Secure FTSS / ESS 9.20-as verziójú, szerver oldali védelem telepítése mellett dönt - akkor az újonnan telepített termékkel működésbeli, frissítési problémát tapasztalhat. Ennek a hibának a megoldására hivatalos javítófoltok érhetők el, amelyek a gyártó webhelyéről kiindulva tölthetők le.

    A fenti megoldás azt jelenti, hogy a továbbiakban az új telepítéseket két részletben kell végrehajtani. Először feltelepül a gépre az F-Secure 9.xx verzió install csomagja, amely azonban nem lesz képes automatikusan frissíteni bizonyos adatbázisokat. Ezután, második lépésben az utólagos "hotfix" javítófoltot kell alkalmazni a helyes működéshez - amely helyi futtatással, ún. FSFIX fájlként, illetve az F-Secure Policy Manager központi vezérlő rendszeren keresztül terjesztve, ún. JAR fájl formájában juttatható el a problémában érintett gépekre.
Felhívjuk továbbá az ügyfeleink és partnereink figyelmét arra a körülményre, hogy az F-Secure cég weboldalán közzétett táblázat alapján, az FSAV 9.xx családba tartozó, régebbi generációs biztonsági szoftverek - a konkrét verziószámuktól függően - legkésőbb 2014. február elejéig, április közepéig maradnak támogatottak. A jelen értesítésünkben közzétett javítófoltok ezen a már korábban, a gyártó által meghatározott menetrenden nem módosítanak.

A fenti időpontok letelte után, jövőre tehát csak az F-Secure 10 / 11 verziójú víruskereső termékcsaládok maradnak hivatalosan támogatottak, csak ezek vírusismereti adatbázis-frissítésekkel és javítófoltokkal való ellátása lesz garantált! A fenti okok miatt azt javasoljuk az érintett üzemeltetőknek, hogy már most kezdjék meg a még meglévő F-Secure 9.xx verziójú termékeik frissítésének megtervezését, illetve végrehajtását - a modernebb F-Secure 10-es kiadásoknak legkésőbb a jövő év elejéig történő bevezetése érdekében!

Kapcsolat:

Amennyiben a fenti tájékoztatással kapcsolatban vagy más témában kérdésük merülne fel, kérjük jelezzék nekünk.
Terméktámogatásunkat a lap alján látható support e-mail címen vagy munkanapokon a 06-1-488-7700 telefonszámon érhetik el.

Köszönjük megtisztelő figyelmüket: 2F 2000 technikai támogatás.

 
   
  oldal tetejére  
   
Esettanulmányok
Kaspersky az Autóklubnál
Ma már az internetet használó, nagyszámú munkaállomást működtető vállalatoknál, szervezeteknél az informatikai biztonsághoz szervesen hozzátartozik a vírusvédelem. A Magyar Autóklub informatikáért felelős vezetése is már évekkel ezelőtt vírusszűrő program telepítése mellett döntött, ám akkori választásuk nem bizonyult minden szempontból szerencsésnek.
     
Vírushíradó  
  Vírmérséklet:  
  2017.06.29. A Kaspersky Lab közleménye az ExPetr zsaroló vírusról  
  2017.06.08. A WannaCry zsaroló kártevő gyenge pontjai miatt néha visszaállíthatók az adatok támadás után  
  2017.06.08. A Kaspersky Lab tröszt-ellenes panaszt nyújtott be a Microsoft ellen  
  2016.01.20. Csupa szem és fül az új linuxos kártevő  
  2015.11.03. Fizess Barátom, Így jártál!  
© 2000-2015 2F 2000 Kft. Tel: 488-7700 - Fax: 488-7709 NYITÓLAP OLDALTÉRKÉP GYIK
1016 Budapest Hegyalja út 5. I/8. Mail: support@2f.hu | sales@2f.hu Partner login Karrier Vásárlás