HOME <-
-> About our company HOME <- -> site térkép Ügyfélszolgálatunk KERESÉS:
 
Nyitólap » Hírek » Termékhírek, érdekességek » Közeleg az F-Secure 9-es verziójú víruskeresők kivonása
 
 
Termékhírek, érdekességek
Közeleg az F-Secure 9-es verziójú víruskeresők kivonása
    Budapest, 2013. szeptember 20.
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek
Teméktámogatás
Értékesítés
Letöltés
Rendezvények
Közbeszerzés
Navigáció
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek, érdekességek
Esettanulmányok
 
 
 
Az alábbi tájékoztatást azért tesszük közzé, hogy felhívjuk az Önök figyelmét az F-Secure gyártmányú, 9-es főverzióba tartozó víruskereső programok élettartamának közelgő lejáratára.
 
     
  Tisztelt Ügyfeleink! Tisztelt Partnereink!

Az F-Secure antivírus cég mintegy három és fél évvel ezelőtt vezette be az FSAV 9-es termék-generációba tartozó védelmi szoftvereit, amelyekben először jelent meg az azóta is használatban lévő, Aquarius elnevezésű fő keresőmotor.

Az eltelt időben azonban a fejlődés túlhaladt ezen a terméken, így a finn antivírus gyártó már 2013. februárban bevezette a még fejlettebb technológiát tartalmazó FSAV 10-es, majd 2013. júliusában az FSAV 11-es generációjú termékeit. Ezek a gyors ütemben kibocsátott szoftverek nem az öncélú fejlesztést szolgálták: napjainkra ugyanis olyan mértékben gyorsult az újonnan felbukkanó kártevők fejlődése, hogy a régi FSAV 9-es főverzióba tartozó termékek már nem tudnak ellenük hatékony védelmet nyújtani!

A fenti okok miatt az F-Secure cég már korábban bejelentette, hogy a fejlettebb termékei elérhetőségére tekintettel, 2014. év kora tavaszán teljes körűen megszünteti az FSAV 9.00 - 9.32 verziókhoz tartozó támogatási és frissítési szolgáltatásokat. Arra kérjük ügyfeleinket, hogy az alább felsorolt End-of-Life (EOL) időpontokat megelőzően feltétlenül végezzék el az áttérést az F-Secure 11-es főverzióba tartozó, modern és erős védelmet nyújtó víruskereső termékekre!

  • 2014. február 06-15. között: Véget ér az F-Secure 9.xx főverzióba tartozó, Windows munkaállomás oldali víruskereső termékek élettartama.

    Ezen időpontot követően nem garantálható, hogy az F-Secure Client Security 9.00-9.32, illetve F-Secure Anti-Virus for Workstations 9.00 - 9.32 szoftverek helyesen futnak vagy megfelelő védelmet nyújtanak a felhasználók számára!

  • 2014. április 15-24. között: Véget ér az F-Secure 9.xx főverzióba tartozó, Windows Server oldali víruskereső termékek élettartama.

    Ezen időpontot követően nem garantálható, hogy az F-Secure File and Terminal Server Security 9.00-9.32, illetve az F-Secure E-mail and Server Security 9.00 - 9.32 szoftverek helyesen futnak vagy megfelelő védelmet nyújtanak a hálózati fájlkiszolgálás és az Exchange levelező rendszer számára!
A fenti időpontok letelte után, jövő év tavaszától tehát csak az F-Secure 10.01-es vagy annál magasabb verziójú víruskereső termékcsaládok maradnak hivatalosan támogatottak és csak ezek vírusismereti adatbázisokkal, javítófoltokkal való ellátása lesz garantált - amelyet leghatékonyabban az F-Secure Policy Manager 11.10 központi vezérlő és frissítő szerver segítségével végezhetnek a Windows-üzemeltetők.

A későbbi kapkodás elkerülése érdekében azt javasoljuk az érintett felhasználóknak, hogy a lehető leghamarabb kezdjék el a meglévő F-Secure 9.xx verziójú termékeik frissítésének megtervezését, illetve a verzió csere tényleges végrehajtását - a modern F-Secure 11.50-es kiadásnak legkésőbb áprilisig történő bevezetése érdekében!

Amennyiben a Windows munkaállomás gépek védelmére szolgáló, új generációs F-Secure termékek (FSCS és FSAV-WKS 11.50 verziók) bevezetése közben esetleg nem áthidalható nehézségbe ütköznek, pl. az önálló kezelésű működési mód megszüntetése miatt - akkor arra kérjük Önöket, hogy érdeklődjenek az értékesítési részlegünknél a helyettesítő termékek (F-Secure Protection Service for Business 10, illetve F-Secure Internet Security 2014) licenceinek igénylési feltételeiről.

Kapcsolat:

Amennyiben a fenti tájékoztatással kapcsolatban vagy más témában kérdésük merülne fel, kérjük jelezzék nekünk.
Terméktámogatásunkat a lap alján látható support e-mail címen vagy munkanapokon a 06-1-488-7700 telefonszámon érhetik el. Értékesítési kollégáink a lap alján található sales e-mail címen állnak rendelkezésükre.

Köszönjük figyelmüket: 2F 2000 technikai támogatás.

 
   
  oldal tetejére  
   
Esettanulmányok
Kaspersky az Autóklubnál
Ma már az internetet használó, nagyszámú munkaállomást működtető vállalatoknál, szervezeteknél az informatikai biztonsághoz szervesen hozzátartozik a vírusvédelem. A Magyar Autóklub informatikáért felelős vezetése is már évekkel ezelőtt vírusszűrő program telepítése mellett döntött, ám akkori választásuk nem bizonyult minden szempontból szerencsésnek.
     
Vírushíradó  
  Vírmérséklet:  
  2017.06.29. A Kaspersky Lab közleménye az ExPetr zsaroló vírusról  
  2017.06.08. A WannaCry zsaroló kártevő gyenge pontjai miatt néha visszaállíthatók az adatok támadás után  
  2017.06.08. A Kaspersky Lab tröszt-ellenes panaszt nyújtott be a Microsoft ellen  
  2016.01.20. Csupa szem és fül az új linuxos kártevő  
  2015.11.03. Fizess Barátom, Így jártál!  
© 2000-2015 2F 2000 Kft. Tel: 488-7700 - Fax: 488-7709 NYITÓLAP OLDALTÉRKÉP GYIK
1016 Budapest Hegyalja út 5. I/8. Mail: support@2f.hu | sales@2f.hu Partner login Karrier Vásárlás