HOME <-
-> About our company HOME <- -> site térkép Ügyfélszolgálatunk KERESÉS:
 
Nyitólap » Hírek » Termékhírek, érdekességek » Megjelent az F-Secure E-mail and Server Security 11.00 vírusvédelem
 
 
Termékhírek, érdekességek
Megjelent az F-Secure E-mail and Server Security 11.00 vírusvédelem
    Budapest, 2014. március 27.
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek
Teméktámogatás
Értékesítés
Letöltés
Rendezvények
Közbeszerzés
Navigáció
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek, érdekességek
Esettanulmányok
 
 
 
Megjelent az F-Secure E-mail and Server Security 11.00 fájlkiszolgáló és csoportmunka vírusvédelem
 
     
 

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a finn F-Secure antivírus cég új főverziót tett közzé a Windows alapú fájlkiszolgálás és a csoportmunka védelmére készített termékéből.

A vállalati és intézményi piacra készült, az FSAV Business Suite csomagba illeszkedő termék az F-Secure E-mail and Server Security 11.00 nevet viseli és négy fő változatban áll rendelkezésre:

  • F-Secure Server Security (fájlkiszolgálók védelme) - Standard vagy Premium kiadás
  • F-Secure E-mail and Server Security (fájlkiszolgálók és csoportmunka védelme) - Standard vagy Premium kiadás

Az F-Secure Server Security 11.00 for Windows fájlkiszolgáló védelem esetében, a már ismert Standard vírusvédelmi képességeken felül lehetőség van kiegészítő vásárlásra. Az így elérhető PREMIUM kivitel újdonságként tartalmazza a Software Updater képességet. Ez a munkaállomás oldalról már ismert modul felméri a gépeken található, a Microsoft-tól és a "harmadik gyártóktól" (*) származó szoftverek biztonsági réseit, megkeresi azok hiányzó hotfix frissítéseit és igény szerint a javítások központi telepítését is elvégzi!

  • (*) Harmadik félnek, angolul 3rd party, nevezik azokat a független szoftvergyártókat, pl. Adobe, Firefox, Google, Oracle-Sun, stb. - akik Windows-kompatibilis alkalmazói szoftvereket, eszközmeghajtó kódokat és egyéb, a Microsoft platform hasznosságát támogató programokat készítenek, forgalmaznak.

    További tájékoztatás az F-Secure Software Updater képességről: "harmadik gyártóktól" származó szoftverek hiányzó biztonsági frissítéseit felmérő és telepítő funkció jelentőségét jól mutatja, hogy az F-Secure víruslabor adatai szerint a fertőzések 83%-a biztonsági hibát kihasználva kerül az áldozat gépére. Az ilyen incidenseket még a legfejlettebb vírusvédelem sem mindig képes valós időben megakadályozni - ezért kell a hagyományos felismerés mellett több rétegben védeni magunkat!

    Az F-Secure web alapú, kis- és közép-vállalati védelmi rendszerében, közvetlenül a Software Updater modul bevezetését megelőzően elvégzett felmérés azt is kimutatta, hogy az ügyfélgépek 90%-án hiányzott legalább egy kritikus vagy jelentős fontossági besorolású, ismert szoftver-biztonsági javítófolt - vagyis tíz gépből legfeljebb egy olyan akadt, amelybe felhasználói közreműködés nélkül nem tudtak "belekötni" a hackerek!

    A fenti két tényező együttes hatását figyelembe véve súlyos biztonsági felelőtlenség a hálózatot elérő gépeket hiányzó frissítésekkel üzemeltetni - a rendszergazdák beosztható munkaideje és figyelme azonban véges! Ebből a szempontból értékes képesség az, hogy az F-Secure Policy Manager 11.20 / F-Secure Server Security 11.00 termék-párosban egyetlen felhasználó-barát grafikus felületről lehet felmérni a felügyelt szervereken és a legkülönfélébb gyártmányú szoftverekben előforduló biztonsági réseket - sőt központilag teríteni lehet a gépekre a hibákat javító hotfix foltokat!

Az F-Secure E-mail and Server Security 11.00 csoportmunka-védelmi termék esetében a Standard kivitel az operációs rendszer, a webhasználat és a fájlkiszolgáló szintjén vírusellenőrzést végez, továbbá az Exchange levelezésből kiszűri a kártevőket és a kéretlen spam reklám-leveleket.

A FSAV ESS 11.00 termék PREMIUM kivitele ez esetben is kiegészítő vásárlással érhető el és többlet újdonságként tartalmazza a fent ismertetett Software Updater modult. Az ilyen licenű termék ezen felül már képes a Sharepoint 2010 / 2013 csoportmunka rendszerben és az EMC CAVA nagyvállalati tároló tömbökben vírusellenőrzést végezni.

A virtualizált környezetek hatékony és erőforrás-takarékos védelmét az F-Secure E-mail and Server Security 11.00 termékcsalád mind a négy változata támogatja - köszönhetően a termékbe épített, platformfüggetlen Offload Scanning Agent modulnak és az azt támogató Scanning and Reputation Server nevű Linux virtuális appliance eszköznek.

A fenti előnyök miatt azt javasoljuk ügyfeleinknek, hogy a Windows szerveren futó víruskeresőiket mihamarabb frissítsék az F-Secure E-mail and Server Security 11.00 szoftverre és amennyiben lehetséges, annak Premium Edition kiadására! ( Megjegyzés: az új védelem bevezetése előtt javasolt az F-Secure Policy Manager 11.20 központi vezérlés telepítése, amely költségmentesen használható elem. )

A fent ismertetett, illetve bejelentett szoftverek már letölthetőek weblapunkról, ahol a termékeink kipróbálására is mód van. A végleges telepítéshez szükséges kódmondatokat regisztrált ügyfeleink weblapunk védett részén a személyes belépési azonosítójukkal érhetik el. Az új termékekkel kapcsolatos műszaki kérdésekben a 2F technikai támogató szolgálata nyújt segítséget a lentebb olvasható elérhetőségeinken.

Figyelem! Figyelem!

Az új termék-verziók bemutatása kapcsán emlékeztetjük Önöket, hogy az F-Secure cég 2014. februárja és áprilisa között fokozatosan megszünteti a régi és korábbi generációt képviselő FSAV 9.xx víruskereső programok adatbázis-frissítését. Emiatt kiemelten fontos az upgrade a legújabb, FSAV 11-es főverziót képviselő védelmi termékekre!

A váltásra a netes fenyegetések gyors fejlődése miatt van szükség - mivel az újonnan felbukkanó támadókódok és kártevők ellen a több mint három éve megjelent F-Secure 9.xx verziójú víruskeresők és az azokban található, korábbi generációs DeepGuard 3 technológia már nem mindig tud megfelelő védelmet nyújtani.

Pontosan ezek az okok indították az F-Secure cég fejlesztőit a támadókódok elleni védelemmel is felvértezett, új generációs DeepGuard 5 technológia kifejlesztésére - amely a független tesztek szerint közel 100%-os kártevő-felismerési hatékonyságot garantál az aktuális verziójú F-Secure termékek üzemeltetői számára.

 
   
  oldal tetejére  
   
Esettanulmányok
Kaspersky az Autóklubnál
Ma már az internetet használó, nagyszámú munkaállomást működtető vállalatoknál, szervezeteknél az informatikai biztonsághoz szervesen hozzátartozik a vírusvédelem. A Magyar Autóklub informatikáért felelős vezetése is már évekkel ezelőtt vírusszűrő program telepítése mellett döntött, ám akkori választásuk nem bizonyult minden szempontból szerencsésnek.
     
Vírushíradó  
  Vírmérséklet:  
  2017.06.29. A Kaspersky Lab közleménye az ExPetr zsaroló vírusról  
  2017.06.08. A WannaCry zsaroló kártevő gyenge pontjai miatt néha visszaállíthatók az adatok támadás után  
  2017.06.08. A Kaspersky Lab tröszt-ellenes panaszt nyújtott be a Microsoft ellen  
  2016.01.20. Csupa szem és fül az új linuxos kártevő  
  2015.11.03. Fizess Barátom, Így jártál!  
© 2000-2015 2F 2000 Kft. Tel: 488-7700 - Fax: 488-7709 NYITÓLAP OLDALTÉRKÉP GYIK
1016 Budapest Hegyalja út 5. I/8. Mail: support@2f.hu | sales@2f.hu Partner login Karrier Vásárlás