HOME <-
-> About our company HOME <- -> site térkép Ügyfélszolgálatunk KERESÉS:
 
Nyitólap » Hírek » Termékhírek, érdekességek » Kaspersky termékek az új Microsoft Windows 10 operációs rendszeren
 
 
Termékhírek, érdekességek
Kaspersky termékek az új Microsoft Windows 10 operációs rendszeren
    Budapest, 2016.január 29.
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek
Teméktámogatás
Értékesítés
Letöltés
Rendezvények
Közbeszerzés
Navigáció
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek, érdekességek
Esettanulmányok
 
 
 
Tájékoztatás a Kaspersky termékek elérhetőségéről és működéséről a Windows 10 operációs rendszeren.
 
     
 

Frissítve: 2016. január 29.

Tisztelt partnereink és felhasználóink részére azt javasoljuk, hogy az előnyök és hátrányok alapos mérlegelése után döntsenek a Windows 10-re történő esetleges frissítésről - tekintettel az új operációs rendszer kiforratlanságára.

Amennyiben frissíteni kívánnak, az otthoni-lakossági és kisirodai felhasználóink részére már rendelkezésre áll a Windows 10 platformon is teljes értékű védelmet nyújtó Kaspersky 2016 termékverzió. Nagyvállalati és intézményi ügyfeleink a Kaspersky Endpoint Security 10 SP1 MR2 verziót használhatják a legújabb Microsoft rendszeren. További részleteket a témában lentebb olvashatnak.

Tájékoztatás a vállalati és intézményi felhasználási célú Kaspersky termékekkel kapcsolatban:

A Kaspersky Lab cég 2015. december 7-én hivatalosan közzétette a KAV Endpoint Security 10 Service Pack 1 Maintenance Release 2 (version 16.2.4.674) elnevezésű végponti védelmi termékét - amely jelenleg angolul és más nagy nyelveken érhető el, magyarított kivitele később esedékes.

Az új kiadás támogatást nyújt a natív Windows 10 operációs rendszerre történő telepítéshez, fizikai hardveren - míg a virtualizált Windows 10 rendszerek védelmének speciálisan optimalizált Kaspersky támogatása a 2016. év folyamán várható. (Megjegyzés: a Windows 7 / 8.x rendszerről történő Windows 10-re frissítés támogatását a gyártó nem tervezi.)

Amennyiben az új KES 10 SP1 MR2 végponti védelmet központi vezérlés keretében használják, akkor utólagos összefoglaló javítás telepítése szükséges a Kaspersky Security Center 10 SP1 szerverhez és a klienseken futó Network Agent komponenshez. (Megjegyzés: a javításokat beépítve tartalmazó KSC 10 SP2 verzió fejlesztése jelenleg folyamatban van.)

Tájékoztatás a lakossági és otthoni irodai felhasználási célú Kaspersky termékekkel kapcsolatban:

A Kaspersky Lab cég 2016. január 18-án közzétette a lakossági termékeinek legújabb Kaspersky 2016 MR1 (16.0.1.445) verzióját, amely kiválóan kompatibilis a Windows 10 rendszerrel. Ez a friss kiadás egyelőre angolul és más világnyelveken érhető el, használatát idegen nyelven értő ügyfeleinknek javasoljuk - ugyanis a magyarított változata március 14-én várható.

Magyar nyelven jelenleg a Kaspersky 2016 MR0 (16.0.0.614d) verziójú termék változat érhető el - amelynek teljes körű védelme szintén kompatibilis a Microsoft Windows 10 rendszerrel és a korábbi Windows XP / Vista / 7 / 8.x platformokkal. Az idegen nyelvű kezelői felületet nem kedvelő ügyfeleinknek egyelőre ezen csomag használatát javasoljuk.

A helyes telepítéshez és működéshez bármelyik Kaspersky verzió esetén alapvetően fontos a Win10 rendszer Defender moduljának előzetes letiltása!!!

A telepítéshez a Kaspersky Anti-Virus 2016 vagy Internet Security 2016 terméket ajánljuk szíves figyelmükbe, amelynek install csomagja a weblapunkról letölthető!

A Kaspersky Total Security nevű termékből jelenleg a KTS 2015 MR2 Patch C változat érhető el magyarítva, amely speciális módosítást kapott a Windows 10 rendszeren történő sikeres telepítés érdekében. Honosított KTS 2016 telepítő csomag február hónapban várható.

Amennyiben a Windows 10 rendszeren Kaspersky telepítést végeznek és annak során esetleg hibát tapasztalnak, azt javasoljuk, hogy vonják vissza a változtatást és utána próbálkozzanak újra. A gyártó az alábbi teendőket javasolja egy esetleges Windows 10 frissítést követő probléma megoldására:

  • Kaspersky Anti-Virus / Internet Security szoftver teljes leszedése a gépről
  • A számítógép újraindítása
  • Windows Defender kikapcsolása és letiltása
  • Számítógép újraindítása
  • A védelem újratelepítése a Kaspersky 2016 termék install csomagjával

Amennyiben Windows 10 rendszeren működő Kaspersky 2016 védelem mellett, lefagyást vagy "kékhalál" (BSOD) jelenséget tapasztalnak az új kiadású nVidia videokártya meghajtó-programok telepítése során, akkor azt javasoljuk, hogy:

  • Ellenőrizzék a Kaspersky 2016 szoftver Névjegyében legalább a 16.0.0.614.b, javasoltan 614.d verziószám jelenlétét - mivel ez jelzi, ha a gépre felkerült a Patch B automatikus javítás, amely orvosolja az nVidia driver-kompatibilitást.
  • Azonnali megoldást igényő, hozzáértő ügyfeleink Windows csökkentett módban (Safe Mode) újraindíthatják a számítógépüket és így az nVidia driver telepítése már elvégezhető. Ezután lehetséges a PC újraindítása Windows normál üzemmódban.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kaspersky Lab cég kompatibilitási problémákat észlelt a Microsoft cég Windows 10 rendszerhez készült 2015. novemberi 1511 TH2-es frissítő csomagjában. Ezen hibák javítása részben a Microsoft részéről kibocsátott újabb frissítésekkel, részben pedig a továbbfejlesztett Kaspersky 2016 MR1 termékverzió január közepi megjelenésével megtörtént - ezért ha Önök még mindig hibát tapasztalnak, kérjük végezzék el a szoftverek frissítését!

A Kaspersky termékekkel kapcsolatos műszaki kérdésekben a 2F technikai támogató szolgálata nyújt segítséget a lentebb olvasható elérhetőségeinken.

 
   
  oldal tetejére  
   
Esettanulmányok
Kaspersky az Autóklubnál
Ma már az internetet használó, nagyszámú munkaállomást működtető vállalatoknál, szervezeteknél az informatikai biztonsághoz szervesen hozzátartozik a vírusvédelem. A Magyar Autóklub informatikáért felelős vezetése is már évekkel ezelőtt vírusszűrő program telepítése mellett döntött, ám akkori választásuk nem bizonyult minden szempontból szerencsésnek.
     
Vírushíradó  
  Vírmérséklet:  
  2017.06.29. A Kaspersky Lab közleménye az ExPetr zsaroló vírusról  
  2017.06.08. A WannaCry zsaroló kártevő gyenge pontjai miatt néha visszaállíthatók az adatok támadás után  
  2017.06.08. A Kaspersky Lab tröszt-ellenes panaszt nyújtott be a Microsoft ellen  
  2016.01.20. Csupa szem és fül az új linuxos kártevő  
  2015.11.03. Fizess Barátom, Így jártál!  
© 2000-2015 2F 2000 Kft. Tel: 488-7700 - Fax: 488-7709 NYITÓLAP OLDALTÉRKÉP GYIK
1016 Budapest Hegyalja út 5. I/8. Mail: support@2f.hu | sales@2f.hu Partner login Karrier Vásárlás