HOME <-
-> About our company HOME <- -> site térkép Ügyfélszolgálatunk KERESÉS:
 
Nyitólap » Hírek » Termékhírek, érdekességek » Windows 10 frissítés miatt újratelepítést igényelhetnek egyes infobiztonsági szoftverek
 
 
Termékhírek, érdekességek
Windows 10 frissítés miatt újratelepítést igényelhetnek egyes infobiztonsági szoftverek
    Budapest, 2015. november 20.
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek
Teméktámogatás
Értékesítés
Letöltés
Rendezvények
Közbeszerzés
Navigáció
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek, érdekességek
Esettanulmányok
 
 
 
Az alábbi közlemény egy problémára vonatkozik a Windows 10 operációs rendszerben, amely üzemképtelenné teszi több gyártó infobiztonsági szoftvereit.
 
     
  Tisztelt Ügyfeleink! Tisztelt Partnereink!

A Microsoft cég idén november 10-én egy 3GB közeli méretű, utólagos javítást bocsátott ki a Windows 10 rendszerhez. Ez a Fall Update Threshold 2 version 1511 build 10586 elnevezésű csomag, amennyiben hagyják feltelepülni, sajnos önhatalmúlag eltávolítja vagy üzemképtelenné teszi számos szoftvergyártó - köztük több, általunk is képviselt infobiztonsági márka - termékeit a számítógépen.

A probléma megoldását a Microsoft cég 2015. december 15-re ígéri, addig az érintett gépeken a szoftvert újra kell telepíteni a működés helyreállításához - kivéve azoknál a termékeknél, ahol a külső gyártó saját hatáskörben javítófoltot vagy kerülő megoldást készített.

A finn F-Secure cég termékei esetén az FSAV Client Security 12.00 vállalati-intézményi célú munkaállomás védelemhez hotfix utólagos javítófolt készült, amelyet a rendszergazda központilag terjeszthet vagy a helyi gépeken telepíthet a novemberi Windows 10 probléma megoldására. A kis-közepes vállalkozások piacára készült FSAV PSB Workstation 11.60 termékhez hasonló javítófolt kerül automatikus terjesztésre, várhatóan 2015. november 23. kezdettel. Az F-Secure cég teljes, angol nyelvű közleményét és javaslatait a történtek kapcsán itt olvashatják.

Az orosz Kaspersky Lab cég közlése szerint a Kaspersky Internet Security 2016 elnevezésű, lakossági védelmi célú termékük számára a "D" jelzésű utólagos, automatikus javítás fogja biztosítani a kompatibilitást a novemberi Microsoft Windows 10 Fall Update rendszer-frissítéssel. A javítófolt végleges változatának megjelenéséig szíves türelmüket kérjük! Az orosz gyártó vállalati-intézményi célú védelme a Windows 10 rendszerre még nem jelent meg hivatalosan, ezért azt a probléma jelenleg nem érinti.

A Kaspersky felhasználóknak azt javasoljuk, hogy akinek módjában áll, az halassza el a Windows 10.1511-es csomag telepítését, amíg elérhetővé nem válnak az azzal kompatibilis javítófoltok! A halasztást megkönnyíti, hogy a nagyméretű csomagot a Microsoft cég fokozatosan terjeszti az automata frissítő rendszerében, így az bizonyos csoportokhoz akár 7-10 nap késleltetéssel fog megérkezni. Ez a haladék időt ad a kompatibilitást helyreállító javítások elkészítéséhez - amelyek megjelenéséig szíves türelmüket kérjük! További információk vagy javított szoftver-csomagok érkezése esetén frissíteni fogjuk a jelen tájékoztatónkat.

A brit Sophos cégnek a történtek kapcsán kiadott angol nyelvű közleményét és javaslatait itt olvashatják.

Kapcsolat:

Amennyiben a fenti tájékoztatással kapcsolatban vagy más témában kérdésük merülne fel, kérjük jelezzék nekünk.
Terméktámogatásunkat a lap alján látható support e-mail címen vagy munkanapokon a 06-1-488-7700 telefonszámon érhetik el.

Köszönjük megtisztelő figyelmüket: 2F 2000 technikai támogatás.

 
   
  oldal tetejére  
   
Esettanulmányok
Kaspersky az Autóklubnál
Ma már az internetet használó, nagyszámú munkaállomást működtető vállalatoknál, szervezeteknél az informatikai biztonsághoz szervesen hozzátartozik a vírusvédelem. A Magyar Autóklub informatikáért felelős vezetése is már évekkel ezelőtt vírusszűrő program telepítése mellett döntött, ám akkori választásuk nem bizonyult minden szempontból szerencsésnek.
     
Vírushíradó  
  Vírmérséklet:  
  2017.06.29. A Kaspersky Lab közleménye az ExPetr zsaroló vírusról  
  2017.06.08. A WannaCry zsaroló kártevő gyenge pontjai miatt néha visszaállíthatók az adatok támadás után  
  2017.06.08. A Kaspersky Lab tröszt-ellenes panaszt nyújtott be a Microsoft ellen  
  2016.01.20. Csupa szem és fül az új linuxos kártevő  
  2015.11.03. Fizess Barátom, Így jártál!  
© 2000-2015 2F 2000 Kft. Tel: 488-7700 - Fax: 488-7709 NYITÓLAP OLDALTÉRKÉP GYIK
1016 Budapest Hegyalja út 5. I/8. Mail: support@2f.hu | sales@2f.hu Partner login Karrier Vásárlás