HOME <-
-> About our company HOME <- -> site térkép Ügyfélszolgálatunk KERESÉS:
 
Nyitólap » Hírek » Termékhírek, érdekességek » Tájékoztatás ransomware elleni védelemről az F-Secure termékekben
 
 
Termékhírek, érdekességek
Tájékoztatás ransomware elleni védelemről az F-Secure termékekben
    Budapest, 2016. március 4.
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek
Teméktámogatás
Értékesítés
Letöltés
Rendezvények
Közbeszerzés
Navigáció
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek, érdekességek
Esettanulmányok
 
 
 
Tájékoztatás a ransomware típusú avagy erős adat-titkosítással zsaroló számítógépes kártevők elleni védelemről az F-Secure termékekben.
 
     
  Tisztelt Ügyfeleink! Tisztelt Partnereink!

Az utóbbi időben jelentősen elterjedtek az erős adat-titkosítással zsaroló, ún. ransomware típusú program-kártevők, amelyek súlyos károkat képesek okozni a rendszeres külső adatmentéssel nem rendelkező felhasználóknak, számítógép-üzemeltetőknek és nagy profitot hajtanak a hackereknek.

Egyes ügyfeleink részéről igény merült fel arra vonatkozóan, hogy az F-Secure víruskeresők ilyen irányú védelmi képességéről egyértelmű útmutatást kapjanak, ezért az alábbi tájékoztatást tesszük közzé:

Az F-Secure védelem részét képező HIPSN modulhoz a gyártó 2016. február 26. óta olyan automatikus frissítést terjeszt, amely széleskörű, viselkedés-figyelés alapú felismerést hivatott nyújtani a titkosító kártevők ellen. (Ezt a frissítést F-Secure DeepGuard Update 2016-02-26_03 vagy annál frissebb dátum bejegyzéssel láthatjuk a termékek kezelői felületén és a naplófájlokban.)

Az F-Secure víruslabor közlése szerint az eddig általuk megvizsgált titkosító kártevő példányok egyike sem képes felhasználói közreműködés nélkül megfertőzni a rendszert, ha teljes mértékben engedélyezve van az FSAV védelem Deepguard nevű modulja. Ezzel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy:

  • Amennyiben az Ön lakossági vagy kisirodai felhasználási célra készült F-Secure termékében szerepel a Deepguard kompatibilitási mód használata, legalacsonyabb biztonsági szint lehetőség - arra kérjük, hogy NE pipálja be azt az opciót, mert úgy nem működik a titkosító kártevők elleni védelem!

  • A vállalati és intézményi felhasználási célra készült F-Secure termékek üzemeltetői számára jelezzük, hogy a víruskereső akkor képes a leghatékonyabb védelmet nyújtani, ha a DeepGuard moduljában engedélyezve van a Fejlett folyamatfigyelés használata, angolul Advanced Process Monitoring Protection elnevezésű opció.

    Az F-Secure cég ezen kívül egy rövid leírást is közzétett a vállalati-intézményi üzemeltetők számára, amelyben ismertetik a titkosító kártevők megállításához javasolt egyéb gyártói beállításokat.

Végezetül hangsúlyoznunk kell azt, hogy a legfejlettebb víruskereső sem képes teljes biztonsággal védekezni az emberi közreműködéssel bekövetkezett fertőzések ellen! Könnyen előfordulhat titkosító kártevő incidens akkor, ha rendszergazdai jogokkal bejelentkezett felhasználók dolgoznak a számítógépeken és ők maguk engedélyezik az általuk hasznosnak vélt, de valójában veszélyes és káros levél-mellékletek, netes letöltések, egyéb tartalmak futtatását. Éppen ezért a felhasználói oktatásnak jelentős szerepe van a ransomware járványok megelőzésében!

Kapcsolat:

Amennyiben a fenti tájékoztatással kapcsolatban vagy más témában kérdésük merülne fel, kérjük jelezzék nekünk.
Terméktámogatásunkat a lap alján látható support e-mail címen vagy munkanapokon a 06-1-488-7700 telefonszámon érhetik el.

Köszönjük megtisztelő figyelmüket: 2F 2000 technikai támogatás.

 
   
  oldal tetejére  
   
Esettanulmányok
Kaspersky az Autóklubnál
Ma már az internetet használó, nagyszámú munkaállomást működtető vállalatoknál, szervezeteknél az informatikai biztonsághoz szervesen hozzátartozik a vírusvédelem. A Magyar Autóklub informatikáért felelős vezetése is már évekkel ezelőtt vírusszűrő program telepítése mellett döntött, ám akkori választásuk nem bizonyult minden szempontból szerencsésnek.
     
Vírushíradó  
  Vírmérséklet:  
  2017.06.29. A Kaspersky Lab közleménye az ExPetr zsaroló vírusról  
  2017.06.08. A WannaCry zsaroló kártevő gyenge pontjai miatt néha visszaállíthatók az adatok támadás után  
  2017.06.08. A Kaspersky Lab tröszt-ellenes panaszt nyújtott be a Microsoft ellen  
  2016.01.20. Csupa szem és fül az új linuxos kártevő  
  2015.11.03. Fizess Barátom, Így jártál!  
© 2000-2015 2F 2000 Kft. Tel: 488-7700 - Fax: 488-7709 NYITÓLAP OLDALTÉRKÉP GYIK
1016 Budapest Hegyalja út 5. I/8. Mail: support@2f.hu | sales@2f.hu Partner login Karrier Vásárlás