HOME <-
-> About our company HOME <- -> site térkép Ügyfélszolgálatunk KERESÉS:
 
Nyitólap » Hírek » Termékhírek, érdekességek » Közlemény a CPU-biztonsági problémáról (Meltdown, Spectre, KAISER, KPTI)
 
 
Termékhírek, érdekességek
Közlemény a CPU-biztonsági problémáról (Meltdown, Spectre, KAISER, KPTI)
    Budapest, 2018. január 05.
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek
Teméktámogatás
Értékesítés
Letöltés
Rendezvények
Közbeszerzés
Navigáció
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek, érdekességek
Esettanulmányok
 
 
 
Antivírus cégek közleményei a Meltdown és Spectre processzor-biztonsági problémákról (más néven KAISER és KPTI)
 
     
  Tisztelt Ügyfeleink! Tisztelt Partnereink!

Nemrég vált ismertté, hogy a Grazi Egyetem kutatói súlyos informatikai biztonsági problémakört fedeztek fel a modern számítógép processzorok logikai tervezésében és megvalósításában - amely elsősorban az Intel cég gyártmányait érinti, de részben az AMD termékei és az ARM64 mobil platform is érintett benne.

A Meltdown és Spectre kódnevű problémákat csak az áramkörök újra tervezésével és legyártásával lehet teljesen elhárítani, ezért a meglévő számítógép flották számára a rajtuk futó operációs rendszer szoftverbe építenek be olyan kerülő megoldást, amely szerény mértékű teljesítmény-csökkenést okozhat ugyan, de cserében megakadályozza a biztonsági rés adatlopási támadásokhoz való felhasználását.

Sajnos a biztonsági hiba léte jóval az egyeztetett, 2018. január 9-i bejelentési időpont előtt kiszivárgott a sajtóban, ezért a szoftver gyártók kénytelenek voltak előre hozni a kerülő megoldást nyújtó javítófoltjaik terjesztését január 3-ára.

Ez a sietség kellemetlenül érinti az antivírus szoftverek gyártóit, mivel az operációs rendszerekben elvégzett Spectre-ellenes módosítások olyan mélyrehatóak, hogy azok mellékhatásként megakadályozhatják a modern víruskeresők rendszer- és program-viselkedés figyelő moduljának helyes működését. Emiatt a víruskereső gyártóknak is a vártnál hamarabb kellett saját javítófoltokkal ellátniuk a termékeiket a további működés érdekében.

Az idő szűkösségére való tekintettel az a megegyezés alakult ki az antivírus gyártók szövetsége és a Microsoft cég között, hogy a Windows operációs rendszer ide vonatkozó javításai csak azon számítógépek számára kerülnek kiajánlásra, amelyek már megkapták a víruskeresők problémamentes tovább működéséhez szükséges javításokat. Ez garantálja, hogy a számítógépek a Windows foltozása után sem veszítik el a vírusvédelmüket.

Az, hogy az egyes antivírus gyártók termékei esetén az azokhoz szükséges javítófoltok teljesen automatikusan kerülnek-e terjesztésre és alkalmazásba vételre vagy ehhez valamilyen szintű közreműködésre van szükség a végfelhasználó-üzemeltető részéről, márkánként jelentősen változhat. Az általunk képviselt antivírus cégek az alábbi útmutató közleményeket bocsátották ki ebben a témában:

Kapcsolat:

Amennyiben a fenti tájékoztatással kapcsolatban vagy más témában kérdésük merülne fel, kérjük jelezzék nekünk. Terméktámogatásunkat a lap alján látható support e-mail címen vagy munkanapokon a 06-1-488-7700 telefonszámon érhetik el. Értékesítési kollégáink a lap alján található sales e-mail címen állnak rendelkezésükre.

Köszönjük figyelmüket: 2F 2000 technikai támogatás.

 
   
  oldal tetejére  
   
Esettanulmányok
Kaspersky az Autóklubnál
Ma már az internetet használó, nagyszámú munkaállomást működtető vállalatoknál, szervezeteknél az informatikai biztonsághoz szervesen hozzátartozik a vírusvédelem. A Magyar Autóklub informatikáért felelős vezetése is már évekkel ezelőtt vírusszűrő program telepítése mellett döntött, ám akkori választásuk nem bizonyult minden szempontból szerencsésnek.
     
Vírushíradó  
  Vírmérséklet:  
  2017.06.29. A Kaspersky Lab közleménye az ExPetr zsaroló vírusról  
  2017.06.08. A WannaCry zsaroló kártevő gyenge pontjai miatt néha visszaállíthatók az adatok támadás után  
  2017.06.08. A Kaspersky Lab tröszt-ellenes panaszt nyújtott be a Microsoft ellen  
  2016.01.20. Csupa szem és fül az új linuxos kártevő  
  2015.11.03. Fizess Barátom, Így jártál!  
© 2000-2015 2F 2000 Kft. Tel: 488-7700 - Fax: 488-7709 NYITÓLAP OLDALTÉRKÉP GYIK
1016 Budapest Hegyalja út 5. I/8. Mail: support@2f.hu | sales@2f.hu Partner login Karrier Vásárlás