HOME <-
-> About our company HOME <- -> site térkép Ügyfélszolgálatunk KERESÉS:
 
Nyitólap » Szolgáltatásaink » Vírusom van, SOS!
 
 
Szolgáltatásaink
Vírusom van, SOS!
    Napjainkban a számítógép vírusok olyan mértékben elterjedtek és olyan fejlett hatásmechanizmussal rendelkeznek, hogy megfelelő védelem nélkül bármikor, bárhol, akár millió forintban mérhető károkat is okozhatnak.
Hírek
 
Vírushíradó
2F hírek
Termékhírek
Teméktámogatás
Értékesítés
Letöltés
Rendezvények
Közbeszerzés
Navigáció
Szolgáltatásaink
 
Hálózati rendszerfelügyelet, monitoring
Kockázatfelmérés, biztonsági audit
Oktatás
Sérülékenység elemzés, behatolás-detektálás
Spam és tartalomszűrés
Terméktámogatás normál
Terméktámogatás közbeszerzés
Titkosítás, digitális tanúsítványok
Tűzfal megoldások
Vírusvédelem
 
 
 

Ez az oldal azoknak kíván segíteni, akik tudják vagy gyanítják, hogy valamilyen kártevő van a gépükön, de nem tudják hogyan távolítsák el.

Cselekvési lista azoknak, akik csak gyanítják, hogy baj van a gépükkel.
Cselekvési lista azoknak, akik tudják, hogy egy vagy több konkrét kártevő van a gépükön.
Nem "vírusmentesíthető" a fájl...

Cselekvési lista azoknak, akik csak gyanítják, hogy baj van a gépükkel:

Hasznos lehet a VírusHíradó oldal legfrissebb híreit átnézni, hátha ráismer az egyik leírásban arra a kártevőre, ami Önt megtámadta. Azok akik nem szeretnének nagyméretű próbaverziókat letölteni javaslom a gyorsmentesítők oldalainak meglátogatását, és az ott található egyedi mentesítőprogramok többségének letöltését, futtatását. Mint az a nevükben is benne van, ezek a programok csak egy bizonyos kártevőt, illetve kártevők egy szűk csoportját képesek felismerni és eltávolítani, ezért csak ezekre hagyatkozni nem tanácsos.

Körülbelül 7 Mb-nyi adat letöltése után lehet elérni a Trend Micro Web / ActiveX alapú keresőjét a http://housecall.trendmicro.com oldalon

Akik nagyobb sávszélességgel rendelkeznek azoknak valamelyik próbaverzió letöltését javaslom az általunk forgalmazott szoftverek közül. A kipróbáláshoz szükséges kulcsot, kódot a próbaverziók lapon találja.

Cselekvési lista azoknak, akik tudják, hogy egy vagy több konkrét kártevő van a gépükön:

Ha tudjuk, hogy mi támadta meg gépünket, cselekedni is könnyebb. Keresse fel a gyorsmentesítők oldalunkat, és nézze meg van-e olyan program, ami a gépet megtámadó kártevő ellenszere. Ha van, töltse le, csomagolja ki, és futtassa. Amennyiben nincs, megnézheti a VírusHíradó legfrissebb híreit, hátha ott már van leírás a kártevőről, esetleg a kézi eltávolítás módjáról.

Körülbelül 7 Mb-nyi adat letöltése után lehet elérni a Trend Micro Web / ActiveX alapú keresőjét a http://housecall.trendmicro.com oldalon

Letölthet próbaverziót is tőlünk az általunk forgalmazott szoftverek közül. A kipróbáláshoz szükséges kulcsot, kódot a próbaverziók lapon találja.

Nem "vírusmentesíthető" vagy törölhető a fájl...

Nem minden arany ami fénylik, és nem minden vírus, ami kárt okozhat nekünk. Vírusmentesíteni viszont tényleg csak a vírusokat lehet, a férgek (Worm, I-Worm), trójai programok (Torjan), illetve hátsó-ajtó programok (BackDoor) esetében nincs hasznos, fertőzött fájl, csak maga a kártevő. Ennek megfelelően a "fertőzött" fájlt átnevezni, vagy inkább törölni kell. Aki kicsit óvatosabb, az először csak nevezze át, majd pár nap múlva, ha már látszik, hogy minden működik a gépén, törölje le. Az átnevezés után vigyázzunk, nehogy véletlenül magunk futtassuk le újra a kártevőt.

Sok esetben a futó kártevő védi magát törlés ellen, de a legtöbb hagyja magát átnevezni. Tegyünk így, indítsuk újra a gépet, majd töröljük az átnevezett fájlt.

Abban az esetben, ha átnevezni se tudjuk írjuk le egy papírra a kártevő pontos helyét és nevét (Pl.: C:\Windows\system32\trojan.exe), majd indítsuk újra a gépet DOS módban. Ez a funkció Windows 95/98 esetén érhető csak el a Start menü leállítás funkcióban. Gépeljük be a "del" parancsot majd egy szóköz után pontosan a korábban leírt helyet és nevet. Esetünkben ez így nézne ki: "del C:\Windows\system32\trojan.exe" ha ez megvan üssük le az enter billentyűt.

 
     
  oldal tetejére  
   
Esettanulmányok
Kaspersky az Autóklubnál
Ma már az internetet használó, nagyszámú munkaállomást működtető vállalatoknál, szervezeteknél az informatikai biztonsághoz szervesen hozzátartozik a vírusvédelem. A Magyar Autóklub informatikáért felelős vezetése is már évekkel ezelőtt vírusszűrő program telepítése mellett döntött, ám akkori választásuk nem bizonyult minden szempontból szerencsésnek.
     
Vírushíradó  
  Vírmérséklet:  
  2017.06.29. A Kaspersky Lab közleménye az ExPetr zsaroló vírusról  
  2017.06.08. A WannaCry zsaroló kártevő gyenge pontjai miatt néha visszaállíthatók az adatok támadás után  
  2017.06.08. A Kaspersky Lab tröszt-ellenes panaszt nyújtott be a Microsoft ellen  
  2016.01.20. Csupa szem és fül az új linuxos kártevő  
  2015.11.03. Fizess Barátom, Így jártál!  
© 2000-2015 2F 2000 Kft. Tel: 488-7700 - Fax: 488-7709 NYITÓLAP OLDALTÉRKÉP GYIK
1016 Budapest Hegyalja út 5. I/8. Mail: support@2f.hu | sales@2f.hu Partner login Karrier Vásárlás