Szolgáltatásaink
Vírusom van, SOS!
    Napjainkban a számítógép vírusok olyan mértékben elterjedtek és olyan fejlett hatásmechanizmussal rendelkeznek, hogy megfelelő védelem nélkül bármikor, bárhol, akár millió forintban mérhető károkat is okozhatnak.
 
 

Ez az oldal azoknak kíván segíteni, akik tudják vagy gyanítják, hogy valamilyen kártevő van a gépükön, de nem tudják hogyan távolítsák el.

Cselekvési lista azoknak, akik csak gyanítják, hogy baj van a gépükkel.
Cselekvési lista azoknak, akik tudják, hogy egy vagy több konkrét kártevő van a gépükön.
Nem "vírusmentesíthető" a fájl...

Cselekvési lista azoknak, akik csak gyanítják, hogy baj van a gépükkel:

Hasznos lehet a VírusHíradó oldal legfrissebb híreit átnézni, hátha ráismer az egyik leírásban arra a kártevőre, ami Önt megtámadta. Azok akik nem szeretnének nagyméretű próbaverziókat letölteni javaslom a gyorsmentesítők oldalainak meglátogatását, és az ott található egyedi mentesítőprogramok többségének letöltését, futtatását. Mint az a nevükben is benne van, ezek a programok csak egy bizonyos kártevőt, illetve kártevők egy szűk csoportját képesek felismerni és eltávolítani, ezért csak ezekre hagyatkozni nem tanácsos.

Körülbelül 7 Mb-nyi adat letöltése után lehet elérni a Trend Micro Web / ActiveX alapú keresőjét a http://housecall.trendmicro.com oldalon

Akik nagyobb sávszélességgel rendelkeznek azoknak valamelyik próbaverzió letöltését javaslom az általunk forgalmazott szoftverek közül. A kipróbáláshoz szükséges kulcsot, kódot a próbaverziók lapon találja.

Cselekvési lista azoknak, akik tudják, hogy egy vagy több konkrét kártevő van a gépükön:

Ha tudjuk, hogy mi támadta meg gépünket, cselekedni is könnyebb. Keresse fel a gyorsmentesítők oldalunkat, és nézze meg van-e olyan program, ami a gépet megtámadó kártevő ellenszere. Ha van, töltse le, csomagolja ki, és futtassa. Amennyiben nincs, megnézheti a VírusHíradó legfrissebb híreit, hátha ott már van leírás a kártevőről, esetleg a kézi eltávolítás módjáról.

Körülbelül 7 Mb-nyi adat letöltése után lehet elérni a Trend Micro Web / ActiveX alapú keresőjét a http://housecall.trendmicro.com oldalon

Letölthet próbaverziót is tőlünk az általunk forgalmazott szoftverek közül. A kipróbáláshoz szükséges kulcsot, kódot a próbaverziók lapon találja.

Nem "vírusmentesíthető" vagy törölhető a fájl...

Nem minden arany ami fénylik, és nem minden vírus, ami kárt okozhat nekünk. Vírusmentesíteni viszont tényleg csak a vírusokat lehet, a férgek (Worm, I-Worm), trójai programok (Torjan), illetve hátsó-ajtó programok (BackDoor) esetében nincs hasznos, fertőzött fájl, csak maga a kártevő. Ennek megfelelően a "fertőzött" fájlt átnevezni, vagy inkább törölni kell. Aki kicsit óvatosabb, az először csak nevezze át, majd pár nap múlva, ha már látszik, hogy minden működik a gépén, törölje le. Az átnevezés után vigyázzunk, nehogy véletlenül magunk futtassuk le újra a kártevőt.

Sok esetben a futó kártevő védi magát törlés ellen, de a legtöbb hagyja magát átnevezni. Tegyünk így, indítsuk újra a gépet, majd töröljük az átnevezett fájlt.

Abban az esetben, ha átnevezni se tudjuk írjuk le egy papírra a kártevő pontos helyét és nevét (Pl.: C:\Windows\system32\trojan.exe), majd indítsuk újra a gépet DOS módban. Ez a funkció Windows 95/98 esetén érhető csak el a Start menü leállítás funkcióban. Gépeljük be a "del" parancsot majd egy szóköz után pontosan a korábban leírt helyet és nevet. Esetünkben ez így nézne ki: "del C:\Windows\system32\trojan.exe" ha ez megvan üssük le az enter billentyűt.

 
     
  oldal tetejére